Zahvaljujući privrženosti, ljubavi prema kafi i poznavanju specijalnih i ujedno jedinstvenih receptura u preradi, mljevenju i prženju kafe stvoren je prepoznatljiv brend kada je riječ o tradicionalnoj kafi – KOPA KAFA.

Pod okriljem firme MOKAMARD 1996 godine otvorena je prva pržionica KOPA KAFE sa sjedištem u Podgorici, nakon čega ova prepoznatljiva kafa postaje domaći brend vrhunskog kvaliteta. Nakon samo nekoliko godina KOPA KAFA stekla je povjerenje velikog broja ljubitelja kafe i postala vodeći brend u Crnoj Gori.

KOPA KAFA je originalan proizvod i mješavina odabranih vrsta kafe. Namijenjena je iskrenim poštovaocima ovog napitka koji uživaju ispijajući šoljicu domace, jake kafe sa pjenom. Ovo je najprodavaniji proizvod firme MOKAMARD, kafa je prepoznatljiva kao prava, tradicionalana, jaka kafa za prijatelje, lijepo raspoloženje, prijatna druženja i dan na poslu bez stresa.

Poštujući želje svih naših potrošača, i nudeći Vam više od užitka kuvanja i pripremanja KOPA kafe u svojim domovima, omogućili smo Vam jedinstveno mjesto za degustaciju tradicionalno pripremljene kafe, finog ukusa u ambijentu PRVE Kuće kafe i čaja u Crnoj Gori.

Na ovom mjestu opuštićete se i uživati u ispijanju nekog od omiljenih napitaka na bazi kafe i čaja, gdje osim prave, domaće kafe možete degustirati i nove ukuse espreso i nes kafe sa primjesama najrazličitijih ukusa pečenog lješnika, jagode, karamele ali i popiti šolju čaja prefinjenog ukusa sa komadima suvog voća, sušenog i sjeckanog bilja neodižoljivog mirisa i plemenitih trava sa ljekovitim svojstvima.

Paleta od 80 vrsta čajeva koji će biti dostupni za degustaciju i prodaju u Kući kafe i čaja, po prvi put se pojavljuju u Crnoj Gori.
Proizvedeni su u njemačkoj fabrici čaja renomiranog proizvođača ........ u Evropi i svijetu.

KAFA KOD NAS - Pravilno pripremanje kafe

Na našim prostorima se najviše pije crna kafa, poznatija kao „turska kafa”. Iako se mnogo razlikuje od originalne "turske", odnosno kafe koja se priprema u arapskim zemljama, ovaj naziv se odomaćio i kod nas.


Recept za "pravu" crnu kafu:

- Voda uvijek treba da bude svježa.
- Prije zakuvavanja kafe voda ne smije da vri, jer se tako gubi važan element - kiseonik.
- Kafa koja se koristi treba da bude svježe mljevena ili propisno čuvana.
- Nakon što dodate kafu vratite džezvu na zagrijanu ringlu i miješajte samo u jednom smjeru, ovo je bitno zbog boljeg taloženja
- Nakon toga čekajte da kafa "krene", tj da počne da se diže obilna pjena. Kada se pjena "zatvori" tj kada mljevena kafa potone a cijela površina
vode bude u pjeni, džezva se skloni i kafa se veoma lagano sipa u šolju.

Više informacija na posjetite web stranicu.


Štampa   El. pošta