Zeleni Vrtovi doo je osnovana 01. Februara 2012-te, a maloprodajni objekat je otvoren u Aprilu iste godine.

Djelatnost firme su maloprodaja i veleprodaja sredstava za zaštitu bilja, đubriva, enoloških sredstava, opreme za vinarije, sistema za navodnjavanje, sadnica voća i vinove loze, sjemena ,ambalaža za poljoprivredne proizvode, plasteničke folije kao i

pružanje usluga savjetodavnog karaktera u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi.

 

Adresa: Vojislavljevića 33, Podgorica

Kontakt: 020 642 147

 

Bilo je potrebno 7 godina istrazivanja u saradnji sa Komesarijatom za Atomsku Energiju Francuske da bi se metoda ispiranja pomocu C02 u superkriticnom stanju prilagodila za ispiranje plute i na taj nacin razvila tehnologija DIAMANT®, - eksluzivna tehnologija za uklanjanje svih mirisa iz plute.


Garantovano bez mirisa na cep.


Zahvaljujuci ovoj ekskluzivnoj tehnologiji uklanjanja svih mirisa iz plute pomocu CO^, cepovi DIAM® su ocisceni od TCA (jedinjenja koji daje miris na cep), kao i od mnogih drugih komponenti koje mogu da daju neki neprijatan miris. Rigorozne kontrole u svim fazama proizvodnje, omogucuju da se za svaki cep DIAM® garantuje potpuno odsush/o slobodnog TCA (sadrzaj slobodnog TCA je manji od nivoa merljivosti, odnosno manji je od 0,3ng/lit - granica danasnje tehnologijel.


Vise definisanih nivoa propustljivosti kiseonika. Svako vino ima svoje odredene potrebe za kiseonikom, odnosno za cepom koji ce na definisan nacin propustati kiseonik. Vinar je taj koji ce na najbolji moguci nacin odrediti potrebe svoga vina. Da bi se prilagodila svakom vinu, firma DIAM Bouchage je proizvela asortiman cepova DIAM® koji zadovoljava sve potrebe za brzinom starenja i duzinom odlezavanja u boci, a sve to pomocu tehnologije koja daje nekoliko definisanih nivoa propustljivosti kiseonika kroz cep.


Homogenost proizvodnih lotova.


Tehnoloski postupak proizvodnje plutanih cepova DIAM® obezbeduje potpunu ujednacenost tehnickih performansi za svaki cep ponaosob sto omogucuje ujednaceno zatvaranje boca na liniji, odsustvo plutane prasine, kapilarnog prodora vina kroz cep, curenje i prolazak vina izmedju zida boce i cepa. Ova homogenost se odslikava i na evoliciji vina u boci: u odnosu na druge zatvarace, nakon 5 godina cuvanja vina u bocama, cep DIAM® je pokazao najvecu homogenost evolucije vina od boce do boce istudija AWR! 2012).

 

Diam cuva ulozeni trud vinara


- Zahvaljujuci tome, da je uklonjen svaki miris iz plute, cepovi Diam® imaju veoma veliku mirisnu neutralnost i na taj nacin ne uticu na vocne i cvetne mirisne note vina.


- Vise nivoo propustljivosti pruza mogucnost da se planira njvo prolaska kiseonika kroz cep, odnosno da se izabere cep koji najvise odgovara datom vinu i ocekivanom vremenu cuvanja vine u boci.


- Idealna homogenost proizvodnih sarzi cepova, garantuje istovetno zatvaranje svih boca na liniji i jednaku evoluciju vina u svim bocama koje su punjene iz jednog suda.


Diam postuje ocekivanja ljubitelja vina

 

• Nema vise sindroma ,,miris na cep" koji narusava imidz i vina i proizvodjaca..


• Koriscenje plute je nedvosmisleno znak kvaliteta, koji Ijubitelji vina cene. Diam® je nacinjen od plute i tako ga i Ijubitelji vina dozivljavaju


(IPSOS 2009)


* Diam® cuva arome vina i omogucuje da se Ijubiteljima vina nudi sigurnost da degustiraju vino, onakvo kakvim ga je vinar odnegovao, bocu za bocom i godinu za godinom.


Diam® postuje ono sto mu je priroda podarila.


• Sirovina za Diam®, cvet plute, jeste materijal koji je trajan i obnovljiv, a tehnologija pranja u COs u superkriticnom stanju je potpuno cista tehnologija.


• COs se koristi u zatvorenom sistemu (nakon preciscavanja €02 se ponovo koristi). Bakteriostatske i fungicidne osobine ovog procesa omogucuju da se izbegne postupak pranja plute u peroksidu.


• Diam® je bio prvi cep koji je preuzeo obavezu da smanji ispustanje gasova koji uticu na stvaranje efekta staklene baste. Izmedju '2006 i 2008, karbonski bilans za Diam® je poboljsan za 12%.

 

 


Štampa   El. pošta